Wilt u een werkblad kopiëren binnen hetzelfde bestand, dan houdt u de Ctrl-toets ingedrukt en sleept u de bladtab (onderaan) opzij. Laat u los, dan hebt u een kopie van dat werkblad. Achter de bladnaam van de kopie staat (2).

Werkblad snel kopiëren naar andere bestanden:

Werkblad snel kopieeren1

 

Om een kopie van het werkblad in een andere werkmap te plaatsen, is de officiële manier: Open de beide werkmappen, zorg dat u het werkblad in beeld hebt dat u wilt verplaatsen.

Klik met de rechtermuisknop op de bladtab en kies in het snelmenu Blad verplaatsen of kopiëren. Schakel in het venstertje dat verschijnt, de optie Kopie maken in, klik onder Naar map op de naam van de andere werkmap. Kies onder Voor blad voor welk werkblad in het andere bestand dit werkblad moet komen.

Hier is een snellere manier. Open beide bestanden, dus zowel de werkmap met het werkblad dat u wilt kopiëren, als de werkmap waarin de kopie moet komen. Klik op de tab Beeld en kies Alle vensters; er gaat een klein venster open. Kies daarin Horizontaal; u ziet hierdoor beide werkmappen onder elkaar, in ieder geval de bladtabs zijn zichtbaar. Klik op de tab van het werkblad dat u wilt kopiëren, houd de Ctrl-toets ingedrukt en sleep deze bladtab naar de bladtabs van het andere bestand. Laat los en er staat een kopie van uw werkblad in het andere bestand.

U kunt meer werkmappen openen en de bladtab met ingedrukte Ctrl-toets naar alle andere geopende werkmappen slepen.