Doro 8050: nieuwe senioren-smartphone van alle gemakken voorzien.

Senioren smartphone1 

De Zweedse fabrikant Doro heeft de nieuwe Doro 8050 aangekondigd. Dit is een geavanceerde smartphone voor senioren, welke over nieuwere specs en mogelijkheden beschikt. De smartphone is helemaal verfijnd voor de oudere gebruiker. Er is een 5,45 inch beeldscherm met HD+ resolutie, Qualcomm QM215 chipset, 2GB aan werkgeheugen en 16GB opslagruimte. Vanuit de doos is de smartphone uitgerust met Android 9 Pie.

Doro voorziet de Doro 8050 van een 3000 mAh accu, 13MP hoofdcamera en 5 megapixel front-camera. De accu kun je opladen via de USB-C aansluiting. Daarbij kun je het geheugen uitbreiden met een geheugenkaart van maximaal 128GB en is er Bluetooth, WiFi, 4G en een aansluiting voor een 3,5 millimeter headset. NFC is niet op de Doro 8050 aanwezig. Onder het scherm zien we een fysieke startknop.

Doro heeft ook de Android-interface begrijpelijker en eenvoudiger gemaakt zodat deze makkelijker te begrijpen is. Er is compatibiliteit met gehoorapparaten en het geluid klinkt luid en duidelijk. De Doro 8050 heeft daarbij aan de achterkant, onder de camera een assistentieknop die ingedrukt worden als er hulp van iemand nodig is. Hiervoor kun je verschillende telefoonnummers invoeren die gewaarschuwd worden als er op die knop gedrukt wordt.

Senioren smartphone2De smartphone is vanaf mei 2020 te koop.