Maak thuis of onderweg gebruik van een wifi-verbinding door een beschikbaar netwerk in te stellen op uw Android-apparaat.

Wifi gebruik op Android apparaat 

Wifi thuis of onderweg is ontzettend handig. Daarmee kunt u namelijk internetten zonder gebruik te hoeven maken van een apart internetabonnement voor de tablet of smartphone.

Veiligheid.

Op sommige openbare plekken treft u onbeveiligde netwerken aan. Bijvoorbeeld in bepaalde intercity's van de NS. Maar vaak zijn wifi-netwerken beveiligd. U hebt dan een wachtwoord nodig om verbinding te kunnen maken. Maar let op! Ook openbare netwerken waarvoor een wachtwoord nodig is, zijn niet veilig. Ga op openbare netwerken nooit met vertrouwelijke informatie aan de slag. Log niet in bij bijvoorbeeld uw bank of uw e-mail. Op uw eigen wifi-netwerk thuis kan dat wel gewoon.

Verbinding maken.

Verbind een Android-apparaat als volgt met een wifi-netwerk:

  • Tik op Instellingen.
  • Tik op Verbindingenen vervolgens op Wi-Fi.
  • Sleep het balkje achter 'Aan' zo nodig naar rechts zodat het schuifje blauw wordt.
  • Wifi staat aan en een overzicht opent van de netwerken die binnen uw bereik zijn. Tik op het wifi-netwerk waarmee u verbinding wilt maken.
  • Typ eventueel het wifi-wachtwoord en tik vervolgens op Verbinden.

Na enige tijd verschijnt onder de naam van het netwerk de tekst 'Verbonden'. Dit betekent dat u verbonden bent met het wifi-netwerk en dat u dus kunt internetten.

Het apparaat onthoudt overigens dit netwerk. Dus de volgende keer dat u in de buurt van het netwerk bent, maakt het automatisch verbinding als wifi aanstaat.