Iemand gebeld, zonder dat u het wist? Dat is vervelend, voor u en de gebelde persoon. Maar broekzakbellen kunt u voorkomen.

Voorkom broekzakbellen1

Iemand belt u op met de vraag waarom u belde. Bellen? U had helemaal niemand gebeld. Maar terugkijkend in de belgeschiedenis staat het er toch echt.

Per ongeluk startte u een telefoongesprek. Dat is het zogenaamde broekzakbellen. Vervelend, want iemand kan gehoord hebben wat u aan het doen was. En voor de gebelde persoon is het ook niet fijn om voor niks de telefoon op te moeten nemen. Broekzakbellen gebeurt nog vaak, maar het is makkelijk te voorkomen.

Vergrendelen:

Vergrendel de telefoon altijd voordat u hem opbergt in bijvoorbeeld uw broekzak of tas. Zo voorkomt u dat u per ongeluk iemand belt. Vergrendel de telefoon met een druk op de aan-uitknop. Het scherm van de telefoon wordt dan zwart. Bij de meeste telefoons zit deze knop aan de rechterzijde. Bij oudere modellen van de iPhone (iPhone 5S en lager) zit de knop aan de bovenkant van de toestel.

Extra beveiliging:

Om er echt zeker van te zijn dat u de telefoon niet per ongeluk ontgrendelt en alsnog een broekzakgesprek voert, is het raadzaam om de telefoon te beveiligen met een code, vingerafdruk of gezichtsherkenning. U moet dan een extra actie uitvoeren om de telefoon te openen. Dit voorkomt ook nog eens dat vreemden zomaar in het apparaat kunnen. De stappen voor het instellen van deze extra beveiliging bespreken wij in de tip 'Vergrendel de telefoon of tablet'.