Op het oog ziet de tablet of smartphone er misschien schoon uit, maar het apparaat wemelt van de bacteriƫn. En virussen kunnen er ook een paar dagen op overleven. Hoe maakt u de apparaten goed schoon?

Geregeld desinfecteren.

Wie zijn tablet of mobiele telefoon bekijkt, ziet waarschijnlijk iets van vingerafdrukken of vlekjes. Zacht doekje eroverheen en klaar. Maar wist u dat deze apparaten grote bronnen van bacteriƫn zijn? Logisch eigenlijk: ze worden de hele dag in de hand of tegen het oor gehouden. En sommige mensen nemen hun smartphone zelfs mee het toilet in. Ook virussen kunnen overleven op het apparaat. Hebt u een virus aan uw handen en gebruikt u de tablet of smartphone voordat u de handen wast, dan zit het virus op het apparaat. Genoeg redenen dus om uw mobiele apparaat geregeld goed schoon te maken.

Schoonmaken zonder beschadiging.Schoonmaken smartphone tablet1

Ga als volgt te werk om de tablet of smartphone goed schoon te maken zonder het te beschadigen:

  • Zet het apparaat uit.
  • Verwijder eventueel een hoesje.
  • Blaas stof dat eventueel in kiertjes aanwezig is weg. Gebruik eventueel een zacht borsteltje.
  • Pak een zachte stofvrije doek, het liefst een microvezeldoekje, en maak dat vochtig (niet nat!).
  • U hebt nu twee opties: BBC News heeft onderzocht dat een druppel handzeep op een vochtige doek uw mobiele apparaat brandschoon krijgt en geen schade toebrengt.
  • Of gebruik een speciale desinfecterende reinigingsspray die geschikt is voor het beeldscherm van het mobiele apparaat. Dat staat op de verpakking. Spray altijd op het doekje, niet op het apparaat en wrijf vervolgens het apparaat schoon.
    Let op dat er geen vocht in openingen komt en gebruik zeker geen hardnekkige schoonmaakproducten met alcohol. Dit tast de beschermlaag van het aanraakscherm aan.
  • Hebt u zeep gebruikt, gebruik dan een droge doek om het apparaat na te wrijven.
  • Maak ook het hoesje schoon met de schoonmaakdoek. Voor leer zijn er speciale reinigers.

U hebt nu weer een fris apparaat in handen.