Etickets1

E-tickets vervangen steeds vaker de papieren toegangs- of vervoersbewijzen. Superhandig en snel. Drie tips om lange rijen bij de poortjes te voorkomen.

Is het een e-ticket?

Sommige tickets krijgt u per mail, maar zijn eigenlijk helemaal geen e-tickets. Meestal is het dan een pdf, die u moet uitprinten. Lees daarom goed wat er op het ticket staat hierover. Soms vindt u meer informatie in de mail die bij het e-ticket hoorde of op de website van de organisator. Er zijn ook e-tickets die u moet openen via een speciale (gratis) app. E-tickets hebben een streepjescode die aan de poort gescand wordt.

Voorbereiding.

Niets is vervelender dan in de rij staan en merken dat u het e-ticket niet kunt openen. Vervelend voor uzelf, maar ook voor de mensen achter u die vlug willen doorlopen. Download het ticket ruim voor het evenement. Check of u de juiste app op de telefoon hebt staan en installeer deze indien nodig. Open het ticket alvast even om te oefenen.

Veel evenementen vinden in de avond plaats. Dit betekent dat u al een hele dag de mobiele telefoon en dus uw batterij, hebt gebruikt. Laad de batterij van de telefoon op voordat u naar het evenement afreist, om te voorkomen dat u geen ticket kunt laten zien omdat de batterij leeg is. Het is sowieso handig om het ticket te delen met de personen waar u mee op pad gaat; mocht iemand een lege telefoon hebben, dan kan het ticket via een andere telefoon gescand worden en kunt u toch samen genieten van de voorstelling of reis.

In de rij.

Of het nou bij een concertzaal is of op een vliegveld, er zijn veel mensen die tegelijk naar dezelfde plek willen en allemaal langs de scanner moeten. Om wachtrijen te voorkomen is het van belang dat u het ticket gereed hebt zodra u bij de controle aankomt. Daardoor kunnen veel mensen in korte tijd naar binnen. Zeg nou zelf: u vindt het toch ook niet leuk als u bij de kassa van de supermarkt achter iemand staat die op zijn elfendertigst eerst de boodschappen inpakt en vervolgens op z'n gemak gaat zoeken naar z'n portemonnee?

Tijdens het scannen.

Een e-ticket moet gescand worden door een scanner. Soms is dit een vaste scanner zoals bij een NS-toegangspoortje, soms is dit een mobiele scanner zoals bij een voetbalwedstrijd of concert. Alle scanners hebben gemeen dat ze licht nodig hebben om goed te kunnen scannen. Voor het menselijk oog is een lage helderheid op het scherm juist wat prettiger lezen. Zet voordat u langs de scanner gaat de helderheid van de smartphone hoger, zodat het ticket goed leesbaar is.