Social Medium snapchat

Van Facebook, Instagram en Pinterest hebt u misschien al wel gehoord. Maar weet u ook al wat Snapchat is? En wat u met dit sociale medium kunt?

Snapchat.

Snapchat is een app voor Android en iOS. Het is een sociaal medium waarop gebruikers elkaar foto’s sturen die binnen een paar seconden weer verdwijnen. Het leuke daaraan is dat je elkaar ook gekke foto’s kunt sturen, ze zijn immers toch maar even in beeld. Daarnaast is het ook mogelijk om via de app te chatten.

Een aantal begrippen op Snapchat:

  • Een snap – (spreek uit als 'snep') is een berichtje op Snapchat.
  • Een snapstreak – (spreek uit als 'snep-striek') is een reeks met berichten die twee personen elkaar sturen. Iedere 24 uur moet een nieuwe snap gestuurd worden om de reeks gaande te houden.
  • Een story – een bericht op Snapchat dat voor alle contacten zichtbaar is.

 

Filters op Snapchat.

Om het sturen van foto’s nog leuker te maken, zijn op Snapchat filters aanwezig. Wie een selfie van zichzelf wil maken, kan ervoor kiezen om een van de honderden beschikbare filters gebruiken. Deze filters zetten bijvoorbeeld hondenoren op iemands hoofd, zorgen voor een gekke achtergrond of maken iemands ogen heel groot. Sommige filters zijn grappig bedoeld, andere zijn weer om een foto mooier te maken.