De populairste browsers voor de pc

Wie wil kunnen internetten, heeft een browser nodig. Chrome is de populairste browser, maar vergeet ook Firefox en de nieuwe versie van Edge niet. Welke moet u kiezen?


Chrome.

De browser Chrome, gemaakt door Google, is met stip het meest gebruikte internetprogramma. Het staat bekend om zijn snelheid en minimalistische uiterlijk. Chrome heeft geen toeters en bellen. Chrome is vooral heel snel. Eerder onderscheidde de browser zich ook door de synchronisatiefunctie. Wie inlogt met zijn Google-account, kan bijvoorbeeld bladwijzers en sommige instellingen ook op andere apparaten gebruiken. Bijvoorbeeld op de tablet met de app van Chrome. Een aantal andere browsers heeft deze functie nu ook.


Firefox.

Firefox wordt gemaakt door Mozilla. Het is een prettige browser. Hij is snel en heeft geen overbodige franje. Ook in Firefox kunnen mensen hun favoriete websites opslaan en synchroniseren. Wie op eerdere apparaten inlogt bij Firefox, heeft overal zijn favorieten beschikbaar. Firefox richt zich verder extra op privacy. Zo gebruikt het programma nieuwe technologie om beter te beschermen tegen infecties en hackers.

 

Edge.

Edge is de standaardbrowser van Windows 10. Microsoft verspreidt sinds januari 2020 een geheel vernieuwde versie via Windows Update. Die versie gebruikt de technologie van Google. Edge heeft verschillende standaardstartpagina's. Ze hebben allemaal een andere focus. Edge heeft allerlei interessante extra's.

 

Safari.

De browser Safari wordt gemaakt door Apple. Het programma staat standaard op Mac-computers, iPads en iPhones. Safari kan niet op Windows-computers worden geïnstalleerd.


Internet Explorer.

De browser Internet Explorer noemen we hier voor de volledigheid. De browser staat op computers met Windows 10. Maar het wordt niet verder ontwikkeld door de maker Microsoft. Daarom is Internet Explorer niet een programma om nu nog mee te starten. Het programma loopt makkelijk vast en geeft niet alle websites meer goed weer.